Primăria Lunca / Info / UAT Comuna Lunca anunta inceperea proiectului cu titlul “Infiintarea unui punct de reincarcare vehicule electrice in comuna Lunca”

UAT Comuna Lunca anunta inceperea proiectului cu titlul “Infiintarea unui punct de reincarcare vehicule electrice in comuna Lunca”

31 ian. 2023 | Anunțuri de interes general, Info, Proiecte

Nr. Inregistrare: 446

Data:  31.01.2023

Comunicat de presa

”PNRR: Fonduri pentru Romania moderna si reformata!”

UAT Comuna Lunca anunta inceperea proiectului cu titlul “Infiintarea unui punct de reincarcare vehicule electrice in comuna Lunca”, Titlu apel: PNRR/2022/C10/I1.3, Runda 1 in comuna Lunca, judetul Teleorman, implementat de UAT Lunca, conform contractului de finantare nr. 136717/05.12.2022, finantat in cadrul componentei 10 – Fondul Local a PNRR.

Proiectul se deruleaza pe o perioada de 36 de luni incepand cu data de 05.12.2022.

Obiectivul proiectului il reprezinta Asigurarea Infrastructurii pentru Transportul Verde – achizitionarea de statii de reincarcare vehicule electrice in comuna Lunca.

PNRR – Fondul Local, Componenta I.1.3 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – puncte de reîncărcare vehicule electrice reprezintă oportunitatea imediată și sigură de a realiza obiectivele propuse.

 

Obiectivul proiectului consta in cresterea capacitatilor de producere a energiei electrice din surse regenerabile cu o putere instalata de 50 kWp pentru asigurarea consumului propriu si dezvoltarea electro-mobilitatii reale prin realizarea unei statii de reincarcare pentru vehicule electrice si electrice hybrid plug-in.

Rezultatele urmarite prin implementarea proiectului sunt urmatoarele:

  • Infiintarea unui punct de incarcare pentru vehicule electrice;
  • Dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrica;
  • Imbunatatirea calitatii mediului ;
  • Dezvoltarea transportului ecologic;
  • Cresterea numarului de automobile electrice;
  • Cresterea numarului de utilizatori de automobile electrice si hybrid in urmatorii ani si de a dezvolta infrastructura necesara alimentarii acestor automobile;
  • Constientizarea beneficiilor utilizarii autovehiculelor prietenoase cu mediul inconjurator.

Valoarea totala a finantarii nerambursabile este de 123.067,50 lei, la care se adauga TVA in valoare de 23.382,83 lei.

 

Persoana de contact:

UAT Comuna Lunca, judetul Teleorman

Primar : Purcea Valeriu Florin,

Telefon: 0247358362

Sari la conținut